Jak roste

05.06.2010 21:39

Tak jsme dlouho nenapsali, jak se máme. Bára roste jako z vody, však vodu taky miluje. Jedinou kaluž nenechá bez povšimnutí. Jakmile zjistila, že umí plavat, skáče do rybníka šipku a nemůžu jí odsud dostat. Dokonce se nebojí ponořit i hlavu.

S ostatními pejsky vychází dobře, je to pes vítací a hrací. Jezdíme se socializovat k panu Desenskému (https://www.psycholog-psu.com/index.html), beru jí všude ssebou (když to jde). Minulý týden jsme třeba byli na pouti-nejvíc jí zajímaly stánky s cukrovinkami. Jinak ji občas vezmu i do hospůdky, jezdíme do města, byli jsme na výletě na hradě Choustníku atd.

Co se týče výcviku, velmi dobře zvládá přivolání (i když od psů a jiných zajímavých objektů to jde hůř, ale to jistíme stopovačkou), pak sedni, lehni, dej pac (obě), zůstaň, čekej, aport, nahoru a dolů (na hranici dřeva, lavici a pod), pak zvládá udělej panáčka (prošení vsedě) a teď jí učím udělej mrtvolku (lehnutí na bok). Bára je učenlivá a dost jí to baví. Za pamlsek udělá cokoliv:-) Nejvíc miluje nošení míčků a klacíků. Chůzi u nohy cvičíme průběžně, to jí moc nebaví.

Jinak už bydlí téměř pořád venku, spí v boudě nebo ve verandě. Jen když jsme doma, tak je s námi uvnitř.

Zatím je to hodná čubina, i když by jí občas člověk přetrh:-) (třeba když mi vyhrabala azalku...) Tak snad jí ta hodnost vydrží co nejdýl.

—————

Zpět