PRVNÍ NAROZENIY

17.10.2010 10:08

Báře už je rok. Dneska. To to letí. Už je to psí dáma, i když jí ještě dost často přepadnou chvíle štěněčího běsnění. Obvzlášť když přijde na návštěvu sestra se Samíkem nebo přijedou naši. To musí hned odložit všechny tašky, protože Bára rotuje kolem, skáče, kňučí radostí a musí se s ní všichni nejdřív přivítat. Pak Bára prošacuje tašky, co jí jako přivezli dobrýho. Teprve pak může návštěva vstoupit. Včera jsme byli na psím setkání u pana Desenského. Byli jsme tam asi po čtvrt roce, takže z toho množství psů byla nejdřív trochu mimo. Hlavně jí vadilo, že jí psiska očuchávaj, tak zkoušela vrčet. To jí Desenský teda rychle "vysvětlil", že vrčet se tak na nikoho nebude, tak se sklidnila. Taky jsme tam zjistili, že je Bára na hovíka obvzvláště hodný, přátelský a kontaktní pes a že by klidně mohla dělat canisterapii. No - to jí ale neviděli při tom běsnícím vítání...

Co se týče poslušnosti- vcelku to jde, čekala jsem, že to bude horší. Přivolání zvládá dobře, jen odvolání od psů nebo od čehokoliv běžícího jí dělá problém. Ale na tom pracujeme, jistím to osmimetrovou stopovačkou. Tuhle jsem to neuhlídala, Bára na poli vyplašila malého zajíčka a honila toho chudáka po celým poli, než se mu podařilo nekde schovat. Kocoura nám taky honí po dvoře, toho už to ale nijak nevzrušuje- pleskne sebou na záda a čeka co bude.

Dál umíme sedni, lehni, teď to trénujeme na dálku na gesto rukou. Odložení (zůstaň) taky pochopila rychle. Dává pac, někdy i obě najednou. Ráda kamkoliv vyskakuje (povel nahoru). Možná by jí bavilo agility, ale nevim jestli by se vešla do tunelu:-)

No, těšíme se na druhé setkání štěňátek, které bude 28.10. Jestli se medvídci poznaj a nesežerou se.

Tak pa a přejeme hezké podzimní dny.

—————

Zpět